Корисна фізична активність

Протягом 10 років вчені спостерігали за роботою тисяч американців. Журнал JAMA Internal Medicine опублікував результати дослідження, в якому враховувалися всі аспекти фізичних вправ, а не лише те, скільки фізичних вправ виконувала людина. Дорослі повинні щотижня виконувати або 75 хвилин інтенсивної фізичної активності, або 150 хвилин помірної фізичної активності. Так радять лікарі.
Теніс в парі, швидка ходьба або їзда на велосипеді з невеликою швидкістю – все це приклади помірної активності. Експерти кажуть, що під час важких навантажень, таких як біг, плавання або гра у футбол. Деякі учасники дослідження отримали рекомендовану кількість навантажень за тиждень, тоді як інші отримали цю кількість за один-два тижні тренувань.
Достатня активність протягом тижня або у вихідні може знизити ризик смерті. Лікарі також кажуть, що люди повинні щодня займатися певною фізичною активністю, особливо силовими, і намагатися не сидіти тривалий час. Наприклад, йога, пілатес і робота в саду або в саду – усе це вимагає інтенсивних вправ.
Рекомендованих рівнів також можна досягти коротшими та інтенсивнішими заняттями.


Це можуть бути:

        високоінтенсивні інтервальні тренування;
        Важка атлетика;
        бігти в гору
        Тренуйтеся на велотренажері.

Джоан Уітмор, дипломована медсестра Британського фонду серця (BHF), сказала: «Це велике дослідження показує, що не має значення, як довго ви тренуєтеся. Важливо, щоб ви залишалися фізично активними».
«Незалежно від того, чи тренуєтеся ви у вихідні дні чи розподіляєтеся протягом тижня, ваша мета — принаймні,  щотиждня 150 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності ».
Для серця корисні аеробні навантаження, тобто ті фізичні рухи, при яких кров активно насичується киснем. Вправи середньої інтенсивності можуть утруднити дихання, а серце б’ється швидше, ніж зазвичай, але ви все одно зможете вести розмову, не перериваючи вправу.
Важливо пам’ятати, що будь-яка фізична активність може значно покращити якість життя та дуже добре запобігати серцево-судинним захворюванням.