Бокс

Єдиноборства

Розташування: 1-й поверх, праве крило, зал боротьби та боксу, №133 Викладачі:

Назимок Віктор Васильович - старший викладач кафедри ТОС, Майстер спорту України з боксу, суддя національної категорії, переможець першості України серед студентів.

Про дисципліну:

Бокс є дуже популярним видом спорту. Це пояснюється тим що людей не здібних до боксу не існує. Займаючись боксом Ви покращите свою психічну та фізичну підготовленість. Опануєте техніку ударів руками, переміщень, захистів. Відчуєте себе більш впевненими.

Бокс є дуже популярним видом спорту. Це пояснюється тим, що людей не здібних до боксу не існує. З числа відомих боксерів світового рівня можна зустріти і швидких, і відносно повільних, спортсменів з астенічною будовою тіла та потужних з розвиненою м’язовою системою. В одній і тій же ваговій категорії можна побачити як дуже високого спортсмена так і досить низькорослого боксера. Бокс – компенсаторний вид спорту, де недолік одних фізичний якостей можливо компенсувати іншими. Це такий вид спорту, який не накладає на можливості та здібності своїх шанувальників ніяких обмежень.
Існує думка, що бокс неестетичний вид спорту, що бокс – це бійка та головною його ціллю є навчитися наносити удари для биття суперника та подолання його опору грубими прямолінійними діями. Така думка є хибною. Це поєдинок інтелектуалів, двох бійців, що мислять. Свідчення цьому – Піфагор – давньогрецький математик та багаторазовий олімпійський чемпіон з боксу. Бокс потребує ,в першу чергу, обміркованих, творчих дій, які неможливі без розвитку творчої уяви. Два боксери високого рівня, які змагаються між собою, піддають свій мозок такій же інтелектуальній роботі, як і два шахіста. Ті та інші намагаються розгадати наміри своїх суперників, приховавши свій власний план нападу та захисту. Чим сильніше у боксера розвинена здатність до творчих дій, тим вище його спортивний результат.

Мистецтво боксувати включає в себе вміння миттєво переключатись з атакуючих дій на захисні та знову контратакувати. Грамотно вибудувати тактичний малюнок бою, в залежності від суперника та обставин, що склалися в бою. Боксери повинні володіти необхідним технічним арсеналом, завчасно застосовувати обманні та підготовчі рухи (фінти), та мати стрімкий потужний удар.