Таеквон-до, карате, кікбоксинг

Єдиноборства

Розташування: 1-й поверх, праве крило, зал боротьби та боксу, №133

Викладачі:

Саламаха Олександр Євгенович – старший викладач кафедри ТОС, відповідальний за навчальне відділення, міжнародний інструктор з таеквон-до чорний пояс 4-й дан, суддя міжнародної категорії з таеквон-до;

Туряниця Іван Сергійович - викладач кафедри ТОС, Майстер спорту України міжнародного класу.

Про дисципліну:

На навчальному відділенні зазвичай займаються та навчаються мистецтву самозахисту не тільки хлопці, але й багато дівчат. Під час практичних занять вивчається прикладна техніка нанесення ударів руками та ногами й захисту від них включно з контркидками саме в такому вигляді в якому їх можна використовувати під час необхідності. Є можливість вивчати техніку з нуля, а також вдосконалювати її при відпрацюванні як по мішках, так і у спарингу. Окрім цього особлива увага приділяється розвитку сили, гнучкості, рівноваги та координації, вивчаються дихальні вправи. Розглядаються питання психології конфлікту, правильного харчування та гарного вигляду включно з методиками схуднення й набору м’язів, правильна техніка виконання силових вправ та інші методи зміцнення та оздоровлення організму.

Відділення боротьби та боксу має гарні роздягальні з туалетом та душем, а у самому залі є м’яке покриття татамі, боксерський ринг, борцівський килим, дзеркальна стінка, мішки для відпрацювання техніки та тренажерну частину в якій є не тільки турніки та бруса, але ще й кілька тренажерів, штаги та гантелі з гирями.